Младите огнеборци на Свиленград спечелиха купа „Юлиян Манзаров“

0

Младите огнеборци от СОУ “Д-р Петър Берон” – Свиленград, спечелиха за поредна година преходната купа “Юлиян Манзаров” на традиционния турнир на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец”, който се организира за 14-ти път в памет на жертвите от катастрофата в река Лим.

В надпреварата, състояла се в Ловеч, участваха 13 отбора от цялата страна. 130 деца на възраст от 12 до 16 г. се състезаваха в дисциплините “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 метра щафетно бягане с препятствия”.

Младите огнеборци от Свиленград завоюваха първото място в комплексното класиране. Те бяха отличени и с купата на община Ловеч. Само на 12 точки след победителя останаха учениците от бургаското ОУ “Христо Ботев”, които впечатлиха със спортния си дух и добра физическа подготовка. Бронзовите медали заслужиха децата от ОУ “Н. Й. Вапцаров” – Попово.

Надпреварата е част от националния спортен календар и националния календар за извънучилищни дейности на Министерството на образованието и науката. Председателят на фондацията “Ангели от Лим” Георги Манзаров поздрави участниците в надпреварата за проявения отборен дух и демонстриран спортен феърплей. Всички ученици получиха грамоти и плакети, осигурени от Българска федерация за пожароприложен спорт и община Ловеч.

За СОУ „Д-р Петър Берон“ това е третата купа „Юлиян Манзаров“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading Facebook Comments ...